Musearm

Om tilstanden

Tennisalbue, muserm, lateral epikondylitt. Kjært barn har mange navn, og det har også denne skaden. Musearm er en vanlig belastningsskade som gir smerter på utsiden av albueleddet.

Tilstanden skyldes belastning av seneutspringet på utsiden av albuen. Som oftest er gjentagende eksteksjonsbevegelser i håndleddet årsaken, for eksempel ved kontorarbeid, tennis eller racketsport, husarbeid el.

Symptomer

Tilstanden gir smerter på utsiden av albuen, og trigges ved bruk av hånd- og underarmsmuskulatur. Spesielt gjentagende aktivitet som å skrive på tastatur eller å bære en bærepose kan trygge smerten. Mange har også smerter i hvile.

Behandling og prognose

Prognosen er god for de fleste, men tilstanden kan være langvarig. Avlastning fra smertefull aktivitet, tilpasning av utstyr på jobb el. kan hjelpe mange.

Fysioterapeut kan bidra med tilpasset treningsprogram for den enkelte pasient. Formålet med dette er å lindre muskelsmerter, samt å øke toleransen til seneutspringet så det skal mer til å trigge smerte. Mange benytter også massasjeteknikker, nålebehandling eller trykkbølgebehandling for å lindre smertene.